Det här receptet ger 15 stycken mini chokladsemlor. Just som jag trodde att jag bakat klart semlor för i år efter att jag bakade semmelkladdkaka tidigare i veckan så kom chokladsemlan upp i sociala medier
Ingredienser Portioner. 14 st Bullar 25 g färsk jäst 2 dl kall mjölk 3/4 dl strösocker 1 tsk mortlade kardemummakärnor 1 krm salt 1 ägg 4 msk kakao ca 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar ca 300 g) 75 g rumstempererat smör Garnering 5 dl vispgrädde 2 msk florsocker 125 g mörk bakchoklad (55%) Fyllning inkråm från bullarna ca 1 dl vispgrädde eller mjölk 250 g mandelmassa ca 50 g mörk choklad Till locken 1 tsk kakao 1 tsk florsocker Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Smula jäst i en bunke och häll den ljumma mjölken över. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägg, smör i klickar och kakako utrörd i mjölet,spara ca 1 dl av mjölet
Smält smöret, tillsätt mjölken och ljumma upp blandningen. Smula ner jästen i en stor degbunke, häll över degvätskan och rör tills jästen har lösts upp
Smält smöret, tillsätt mjölken och ljumma upp blandningen. Smula ner jästen i en stor degbunke, häll över degvätskan och rör tills jästen har lösts upp
D. e. l. a. F. c. b. o. k. 0. T. w. i. t. r. G. g. +. P. n. s. E. B. m. –. M. j. K. u. d. h. ä. <. 3. I. f. v. ö. R. p. å. H. ,. V. y. 6. A. S. 1. 2. /. 5. 7. ½. x. (. ). L. 4. -. °. C. N. O. 9. 5 D. T w. G o. P i. d l. m m. c m
Som så många andra högtider så tycks semmelsäsongen starta tidigare varje år. Själv såg jag säsongens första semlor redan i mellandagarna i Thelins skyltfönster…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.