Det bästa med februari är helt klart att semlorna står i fokus. Jag kan inte komma på något annat bra med februari än att vi faktiskt låter oss mumsa i oss semlor
) Visst har jag avvecklat en massa julpynt med åren, men med hemmaboende stora barn är det fortfarande min plikt att skapa advent/julstämning här hemma
Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe, rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj
Här kommer recept på en god apelsin tårta. Blanda i 3 dl vispad grädde och några matskedar koncentrerad apelsin juice. 3 tsk apelsin juice. 3 tsk apelsin juice
Under solsken dag, det finns något annat som gör mig glädje utan att sitter lugn och ro med bakbok, en kopp te med min favorit smak och min hembakade apelsin rulltårta
Just som jag trodde att jag bakat klart semlor för i år efter att jag bakade semmelkladdkaka tidigare i veckan så kom chokladsemlan upp i sociala medier
Vispa grädden och blanda den med äggvispet och apelsinsaften. Skär ett lock av varje apelsin. Vispa äggulorna vita och pösiga med 4 msk av sockret. Fyll apelsinerna och frys dem 2-3 timmar. Spritsa eller skeda upp marängen på apelsinerna och ställ in dem i 250° ugnsvärme 1-2 minuter tills marängen fått fin färg. 4 apelsiner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.