Medelhavspaj vegetarisk Glutenfri PrintFörfattare. Hej vänner. Nu har vi äntligen soooool här i HBG men säg den lycka som varar, det ska regna i helgen
Lördag morgon. Även om jag är trött orkar jag inte ligga och sova hur länge som helst. Helt slut i kroppen efter gårdagens konsert med Timbuktu och Hoffmaestro
I helgen fick jag en massa “hemlagda” ägg av en vän, som har höns, och kände att jag måste hitta på nåt för att ta till vara på äggen och då fick det bli en matpaj med lite medelhavstema
Årets första inlägg blev en paj som Anna gjorde medan jag målade i huset. vi har gjort av med en ansenlig märg färg vid detta lag och på inköpslistan står just nu 30 liter till
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop degen i en matberedare, ställ in i kylen och låt vila en stund. Skär löken i medelstora strimlor, stek den i lite olja tills den blir mjuk
Det här en lättlagad paj som får en spröd botten då den görs med färdigkavlad smördeg på rulle. Innehållet den här gången blev med smaker från medelhavet och helt vegetarisk, istället serverade jag lite gott kallskuret till den i form av lufttorkad skinka och en salami med touch av chili
MedelhavspajPajdeg2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl100 g smör 3-4 msk vattenFyllning2 dl lagrad ost t ex Västerbottensost eller parmesanost, riven 3 st ägg 1 dl grädde salt och nymald svartpeppar 1 st squash 1 st rödlök 4-5 st inlagda kronärtskockshjärtan1 st paprika 10 st kalamataoliver 200 g körsbärstomater på kvist PajdegKör mjöl och smör i matberedare till en grynig deg eller nyp ihop det förhand
Här kommer dagens andra fullträff i köket, Medelhavspaj. Oftast när jag gjort paj a la LCHF har jag gjort pajbotten på ägg, fiberhusk och philadelphia men nu beslöt jag mig för att testa det här receptet där botten är gjord på mandelmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.