Härifrån har vi många matminnen som vi har med oss och som har inspirerat oss i köket. San Sebastian tillhör det baskiska området och de är väl kända för sin gastronomi
Resultatet visades upp och en del av alstren kan du se här, och kom ihåg att på "Kryddan" är du alltid välkommen att uppleva kulturen i arbete med egna ögon
Ja nu ändrar McDonalds på receptet för den klassiska Big Macen för första gången och det är ju givetvis dressingen som får en liten ny kick i form av en chilisås nämligen Sriracha som är en Thailändsk chilisås
Som ni kanske vet så var jag runt i Sverige på en föreläsningsturné med Unilever som äger märket Knorr tidigare i våras och pratade om vegomat i offentlig sektor
Värm en stekpanna (gärna i gjutjärn) lägg i lite smör och stek biffen så som ni vill ha den (rare, medium, well done), när du stekt klart häll på vattnet som får koka ur pannan snabbt och häll på köttet
Rimmad torskryggmed vårprimörer, ramslöksolja och tryffelkrutonger. Jag jobbar mycket med färg och höjd, säger hon och berättar att hon alltid serverar sin familj på tallrik, trots att de ibland kan tycka att hon ska sluta "pilla" så att de kan börja äta
Rör ut gelatinet med lite av hallonblandningen och häll det i en fin stråle ner i resten. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.