Den här enkla pastapytten går att variera helt efter tycke och smak. Pastapytt. Pastapytt. När vi får pasta över brukar jag frysa in den i en plastpåse för att sedan kunna ta upp den och använda den i t
Tillsammans blir det en läcker pastapytt som du kan smaksätta hur du vill. En snabb middag gör du av lite falukorv, snäckpasta och en hel massa grönsaker
För. 4 personerIngredienser. 2 msk margarin140 g purjolök strimmlad2 msk vetemjöl1 l vatten2 st fiskbuljongtärningar400 g kräftost (typ kavli)1 burk färdigskalade kräftstjärtar, spara ett par att garnera med… eller köp extra om man ska ha den till förätt
Hacka paprikan och schalottenlöken. Bryn färsen och pressa i vitlök och lägg i schalottenlöken. Krydda med lite grovmalen svart peppar och salt och tillsätt 1 tsk chilipulver (ta mer om du vill ha den "het")
Sätt ugnen på 225 grader. Gett långt snitt i mitten på varje kycklingfilé. Fyll snittet med ost. Lägg fileérna på varsin bit folie (lagom stor att göra ett paket av)
Koka pastan och håll den varm när den är färdig. Plocka skinnet av kycklingen och skär i bitar. Halvera tomaterna och dela sockerärtorna ett par gånger, stek dom sen i olja 2-3 minuter
Blanda ingredienserna till pajdegen för hand eller i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Picka pajskalet och förgrädda i 225 °C ca 10 minuter i mitten av ugnen
Vispa grädden med socker och vaniljsocker. Obs, inte för hårt, gärna lätt fluffig. Tag marängbottnarna, en i taget, lägg på glass så det täcker hela botten
Korv och pastapytt. Idag är det rensning av kylen. Grillad korv från helgen, en slatt överbliven ajvar och en kant parmesan och man får till en rackarns god vardagsmat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.