Äntligen semester. Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Bakade Brunkans långa till kalast idag, skall erkänna att brödet inte alls blev vad jag förväntade mig, ingen hård skorpa, inget syrligt bröd utan det var mjuk och söt och påminner starkt om sötlimpa, ja skogaholmslimpan ni vet, som man alltid fick som barn, är uppvuxen på sötlimpa, gott var det, vilket mina gäster också tyckte, men jag föredrar syrliga bröd med hård skorpa
Brödet Brunkans långa från boken Bröd från Brunkebergs bageri är väldigt omtyckt i min familj. Tyvärr innehåller den en hel del socker och den här gången testade jag att halvera mängden muscovadosocker
Måndag med känsla av annalkande förkylning, försök till luskammning av trassliga barnkalufser (lössbehandlingar är gjorda men man fortsätter att kamma och kamma), regnkläder som inte hittas, har du bara en stövel Bibbi
Dessa vackra och långa bröd påminner mycket om baguetter, men de blir mycket större. Bröden görs lika långa som bakplåten och det ryms två stycken på en plåt
Efter en skön semester i Spanien är jag nu åter tillbaka i vardagen med allt vad det innebär. Mitt bloggande har nästan varit obefintligt under de varma sommarmånaderna, mitt fokus har legat på kokboken
Lagom till semestern så delar jag den givetvis med er. Det blir nog lite praktiska tips på utflyktssnacks, snabba luncher och enkla middagar och liknande under semestern men då får ni hänga med på Instagram istället
En traditionell lunchsallad a' la Anna. Det blir kanske lite tråkigt att läsa min lunchsallader som i princip nästan alltid liknar varandra även om jag har olika baser (pasta, bulgur, matvete, mograbiah etc) och olika andra ingredienser också för den delen
Foto. Karin / bevemyrs blogg. . Att laga mat utan någon större tillgång på matlagningsateraljer - ett stormkök och en grill kort och gott - behöver nödvändigtvis inte betyda en miserabel kosthållning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.