Stek de tärnade betorna och päronet lätt utan att de får färg, låt de bli svalna.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten minst 5 minuter Blanda samman ost, pepparrot, lök och gräslök.
Krama ur gelatinet och smält det på låg värme med citronsaften, ta grytan från plattan och låt gelatinet svalna lite.
Rör ner en klick av ostmassan i gelatinet och blanda sedan ner det i resten av ostmassan.
Blanda ner sill, betor och päron i ostmassan, smaka av med peppar och ev salt.
Fördela smeten i en sträng mitt på noribladen, rulla samman försiktigt (ta gärna hjälp av en bit plastfolie som du lägger under noriarket) och ställ kallt under press några timmar.
Blanda övriga ingredienser och smaka av med peppar. Häll av potatisen och skiva dem direkt i röran. Dela upp röran på de fyra tunnbröden och rulla ihop
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
Denna lillenyårsafton går lite i italienska tecken i vårt kök, på menyn står plockmat och på fatet ligger det en hel del charkuterier men även en skaldjursrätt har vi lyckats klämma in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.