Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Självklart är de godast nybakta, men är också toppen att ta fram ur frysen till fika och mellanmål. Därför kan det vara lite mycket fibrer till de mindre barnen, men de större barnen får sig ett riktigt supermellis
Jag har lite svårt att få mina barn att äta vettiga mellanmål. Jag tycker det verkar som att barnen behöver mellanmål, speciellt när de går i skolan, för det händer ju naturligtvis att de inte äter ordentligt av maten där om de inte tycker om den
Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl och rör till en slät smet. I vårt våffeljärn fick vi ut 10 st våfflor. Smält smöret, tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, ca 37 grader. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke, vänd försiktigt ner den i smeten och låt den vila i ca 20 min. Värm våffeljärnet, pensla det med lite smält smör och grädda våfflorna i 3-5 min
Eller så blandar du ihop smeten på morgonen så kan du grädda våfflor som mellanmål senare samma dag. Gör du smeten kvällen innan så kan du äta nygräddade våfflortill frukost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.