Till kaffet kanske det blir en Bountyboll, och däremellan någon god fiskrätt. Till snacksrullarna använde jag den här gången en tapenade från ICA med zucchini, paprika och aubergine, men jag har också gjort dem med pesto på soltorkad tomatcrème och med grön olivcrème
De passar bra till buffébordet, till ostbricka, till fördrinken och plockmaten. Blanda först mjölet och saltet i en bunke, ringla över oljan och blanda väl, tillsätt Oatly fraîche och blanda till du har en fin deg
Rör ner drygt hälften av det smälta smöret i äggsmeten, smaksätt med salt. Nu är det ju inte våffeldagen förrän i morgon, men jag tänkte att du kanske vill tjuvstarta lite med de här goda våfflornatill söndagsbrunchen
Vispa smeten slät och klumpfri och låt den svälla i rumstemperatur en halvtimme. Vispa ihop mjöl och salt eller vaniljpulver, med hälften av mjölken, tillsätt de lätt uppvispade äggen och sedan resten av mjölken
Tillsätt havremjöl och potatismjöl och salt och vispa tillssmeten är slät utan klumpar. Vänd på pannkakan när smeten har stelnat och fått färg på undersidan
Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet. Knäck i ägget och tillsätt det smälta smöret. Efter att ha provat flera olika recept på våfflor har jag nu experimenterat fram mitt favoritrecept
Till en portion. Tillsätt fiberhusket och blanda väl. Inspiration till receptet från appen LCHFpro. Fiberhusk är psylliumfröskal som har malts ner till ett pulver
De här goda bröden är helt suveräna att använda till kebabrulle eller liknande. Du behöver inte ha tillgångtill någon ugn för bröden steks i stekpannan
Rör sedan ner de blöta, och vispa till en tjock jämn smet. Har experimenterat fram ett riktigt gott recept på glutenfriavåfflor som tack vare mandelmjölet blir härligt frasiga utan enorma mängder tillsatt fett
Så vi fick avnjuta ett glas Pommery Brut Royal NV till våra scones och snittar. Inte heller några flådiga bakverk blev det, utan jag fick nöja mig med te och glutenfria scones
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.