Kyckling har en benägenhet att bli lite torr på grillen, men inte det här receptet. Grilla kycklingen först direkt över kolen, så att en stekyta bildas
Lägg på grillgallret och laxfilén med skinnsidan nedåt, en bit bort från glödbädden. Till grillen. Barbecuegrilla laxen i 35-45 min, 125-135 gradig värme
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl grönsaks- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk soja 1 tsk sambal oelek 1 msk honung 1 förp kokta kikärter (à 400 g) 1/2 citron 2 msk hackad persilja Till servering couscous Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
Servera den marockanska kycklingen med couscousen och toppa med hackad färsk koriander. Blanda alla torra kryddor, doppa kycklingbitarna i kryddblandningen och täck väl
Pensla grönsakerna med olivolja och grilla dem så att de får fin färg och blir mjuka, salta. Grilla pancettan 6-7 minuter, vänd ofta eftersom fettet droppar ner och det lätt börjar brinna. Grilla halloumin till fin färg och grilla salsiccian runt om i ca 12-15 minuter
Vi kör vidare med grillningen, man lär så länge man lever och det blir bättre och bättre. Då tändes grillen och på den blev det fylld lövbiff och naanbröd till detta krämig potatisgratäng
Var lite rädd om min marockanska köttgryta skulle bli ätbart, men den var faktiskt super god. Marockansk köttgryta "tagine" med saffranscouscous (5 portioner)1 kg lammstek eller nötstek (jag använde "karjanlanpaisti" kött som är 50% nöt och 50% gris)(1 burk kikärter)1 burk hela tomater3 msk tomatpyré2 köttbuljongstärningar½ flaska rödvin½ l vatten2 lökar6 klyftor vitlöken rejäl bit riven ingefära3 morötter2 lagerblad150g kärnfria skurna dadlar(russin)korianderpistage eller pecannötterFör kryddblandingen
Kyckling marinerad och täckt av chermoula som är en kryddblandning från Nordafrika som främst används till att marinera fisk och skaldjur egentligen, men som passar lika bra till kyckling, lamm och grillat
Årets första inlägg blir ett recept på bröd, närmare bestämt marockanskt inspirerade platta bröd. De är perfekta som tillbehör på buffébordet, till salladen, som frukostmacka, mellanmål eller att doppa i en god mustig gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.