Rör ut bensoat i lite marmelad och tillsätt detta. Sätt marmeladen i rena, varma burkar. Vänd upp och ned på burkarna en gång så håller marmeladen längre
Nyttiga marmelader enligt LCHF standard. Här finner ni ett grundrecept för alla olika marmelader. Krydda lite olika för roligare resultat när du gör sylter eller som nu marmelader
Sötningsmedel (har gjort med steviadroppar, steviaströ och sukrin, alla funkar bra men då steviasockret blir lite mer kristalligt så föredrar jag sukrin eller droppar
I förra veckan blev de marmelad av jordgubbar och rabarber,de två smakerna passar verkligen i hop. Tycker ni om marmelad och i så fall har ni någon favorit
Ta bort marmeladen från värmen och låt stå i cirka 10 minuter. Rensa vinbären noga och koka upp tillsammans med vatten, kardemumma och hälften av sockret i en tjockbottnad kastrull
Ikväll efter nattning har jag därför kokat en marmelad som jag är sådär lite löjligt stolt över. Jag valde att göra klumpfri marmelad så efter kokningen tog jag min stavmixer och mixade marmeladen slät och fin
Av alla marmelader jag har smakat, blir ändå min favorit de som är gjorda av citrus. Rör ner sockret i omgångar och låt det därefter småkoka i 15-40 min, tills du märker att marmeladen börjar tjockna och inte är så blaskig
Eftersom det finns en gräns för hur många stekta gröna tomater man kan äta lånade jag inspiration från min syster som pratade lyriskt om den gröna tomatmarmelad med citron och ingefära som hon gjort av sina omogna tomater
Varför inte frysa in klyftor och käka som glass och minnas sin barndoms isande tänder när man bet i den iskalla apelsinen, eller kanske koka en marmelad som får smak av whisky om man istället vill känna sej lite vuxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.