Rensa jordgubbarna och skär dem i skivor eller bitar. Kärna ur mangon och tärna den. Blanda jordgubbar och mangotärningar med socker, rivet skal och saften av limefrukten, urkärnad och finhackad chili, finhackad ingefära och olivolja
Skiva jordgubbarna och strimla vårlöken fint. Blanda sedan samman med övriga ingridienser. Om du vill ha lite styrka på den, hacka en chili av valfri sort och blanda i
chevre chaud med jordgubbssalsa. Toppa sen med jordgubbssalsan och servera omgående. Idag var det lite mer sommarkänsla och med sommaren så kommer även kalas och stora bjudningar (jag tänker på studenten och skolavslutningar men också midsommar och allt)
Toppa med jordgubbssalsan och garnera med färsk mynta. Marängbakelse. Vispa äggvitor och citronsaft i en torr, ren bunke med rena vispar till ett tjockt skum
Tacos behöver inte alltid serveras med samma ”gamla” köttfärsröra här är en variant med en långlagad högrev som kräver lite planering, där vi även får en trevlig och annorlunda salsa med jordgubbar och chili som kanske inte ser så mycket ut för värden men till köttet blir grym
Toppa toasten med jordgubbssalsa, och strö över flingsalt och färskmalen svartpeppar. Chèvre chaud med jordgubbssalsa (4 portioner). Chèvre chaud med jordgubbssalsa (4 portioner)
I senaste numret av Buffé hittade jag denna Avokado- och jordgubbssalsa och igår provade jag att göra den och åt den till grillade kycklingklubbor som legat och gottat sig i marinad i flera timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.