HONUNGSKYCKLINGSPETT MED JORDGUBBSSALLAD OCH BASILIKA & CITRONSÅS
AV LINA SANDÉN & FRIDA OLSSON RECEPTSKAPARNA
(2)
21
Antal portioner: 4
I samarbete med Lohmanders nya serie Rotisserie smakade vi fram riktigt goda kycklingspett till deras sås Basilika & citron. Kycklingspetten är marinerade i honung och vitlök och serveras med en jordgubbssallad. Riktigt bra kombo!
Ingredienser700 g kycklingfilé2 citroner, i klyftor0,5 dl olivolja1 msk soja2 tsk honung1 tsk worcestershiresås2 st vitlöksklyftor, pressade0,5 st kruka timjan, hackadsalt och svartpeppargrönsaker:500 g jordgubbar250 g tomater0,5 st gurka65 g sallad1 st färsk lök150 g fetaostbalsamvinäger och olivoljasås:1 burk(ar) lohmanders rotisserie basilika & citron
SKRIV UT
Gör så här:
Blanda olivolja, soja, honung, worcestershire, vitlök, timjan, salt och peppar till en marinad. Strimla kycklingen och lägg i dubbla plastpåsar tillsammans med marinaden. Knåda in marinaden och låt stå i kyl i minst en timme.
Trä kyckling och citroner på grillspett och lägg på grillen. Gör under tiden salladen.
Klyfta jordgubbar och tomater. Skär gurkan i tärningar och skiva den färska löken tunt. Lägg upp allt på ett fat tillsammans med salladen och smula över fetaost. Avsluta med balsamvinäger precis innan servering.
Servera kycklingspetten tillsammans med jordgubbssalladen och basilika & citronsåsen.
Kyckling. Blandaihip allt till marinaden i en bunke och lägg ner kycklingen medans den fortfarande är varm, låt denstå och dra ikylen tills den kallnat
KycklingfiléTomaterTomat & chilli purevitlökfärsk fullkornspasta0,5 dl vattenMarinad. 2 dl Rapsolja1 msk Kycklingkrydda1 msk Kinesisk Soja1 tsk torkad dragonLägg kycklingen i en ugnsfastform, häll över marinaden och ställ formen i ugnen 30 min , 200 grader, eller tills kycklingen är klar. 1 msk Kyckling
Lägg ner kycklingbitarna och rör om. Skär varje kycklingfilé i 34 bitar på längden. Stek kycklingbitarna med marinaden i långpanna, 1215 min mitt i ugnen. 1,8 kg kycklingfilé
Tänkte jag skulle tipsa om en riktigt god kyckling som kanske kan passa som middag i kväll. Blanda allt till marinaden och lägg marinaden i en påse, lägg i kycklingen och se till att kycklingen blir täckt av marinad
Lägg kycklingfileérna i en plastpåse, häll över alla ingedienser och låt marineras minst ½ timme. Bryn kycklingen snabbt på båda sidor och lägg i en ugnssäker form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.