Marinerad Kyckling
Köksfixaren
Köksfixaren

Marinerad Kyckling

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 g kycklingfilé
  • 2 citroner
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk soja
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st kruka timjan
  • 500 g jordgubbar
  • 250 g tomater
  • 0,5 st gurka
  • 65 g sallad
  • 1 st färsk lök
  • 150 g fetaost
  • 1 burk

Beskrivning

    HONUNGSKYCKLINGSPETT MED JORDGUBBSSALLAD OCH BASILIKA & CITRONSÅS

    AV LINA SANDÉN & FRIDA OLSSON RECEPTSKAPARNA

    (2)    

    21

     Antal portioner: 4

    I samarbete med Lohmanders nya serie Rotisserie smakade vi fram riktigt goda kycklingspett till deras sås Basilika & citron. Kycklingspetten är marinerade i honung och vitlök och serveras med en jordgubbssallad. Riktigt bra kombo!

    Ingredienser700 g kycklingfilé2 citroner, i klyftor0,5 dl olivolja1 msk soja2 tsk honung1 tsk worcestershiresås2 st vitlöksklyftor, pressade0,5 st kruka timjan, hackadsalt och svartpeppargrönsaker:500 g jordgubbar250 g tomater0,5 st gurka65 g sallad1 st färsk lök150 g fetaostbalsamvinäger och olivoljasås:1 burk(ar) lohmanders rotisserie basilika & citron

    SKRIV UT

    Gör så här:

    Blanda olivolja, soja, honung, worcestershire, vitlök, timjan, salt och peppar till en marinad. Strimla kycklingen och lägg i dubbla plastpåsar tillsammans med marinaden. Knåda in marinaden och låt stå i kyl i minst en timme.


    Trä kyckling och citroner på grillspett och lägg på grillen. Gör under tiden salladen.


    Klyfta jordgubbar och tomater. Skär gurkan i tärningar och skiva den färska löken tunt. Lägg upp allt på ett fat tillsammans med salladen och smula över fetaost. Avsluta med balsamvinäger precis innan servering.


    Servera kycklingspetten tillsammans med jordgubbssalladen och basilika & citronsåsen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.