I våras bjöd några vänner oss på en riktigt god middag - Grekisk pytt i panna. Men istället för fläskfilén som var i rätten vi blev bjudna på kom vår middag att innehålla kycklingfilé eftersom det var sån vi hade hemma
Pensla kycklingen med smörblandningen både innanför och utanpå skinnet. Kycklingen900 g kycklinglår75 g smör1 tsk salt1 msk oregano2 tsk timjan1 st vitlöksklyfta1 krm nymalen svartpepparGrönsakerna2 st aubergine1 st sötpotatis eller zucchini för en mer kolhydratsnål rätt2 st vitlöksklyftor pressade2 st lökar500 g passerade tomater0,5 dl olivolja2 dl kalamata oliver2 krm nymalen svartpeppar1 tsk saltVid servering100 g babyspenat200 g fetaost4 dl fet yogurt. Kycklingen900 g kycklinglår75 g smör1 tsk salt1 msk oregano2 tsk timjan1 st vitlöksklyfta1 krm nymalen svartpepparGrönsakerna2 st aubergine1 st sötpotatis eller zucchini för en mer kolhydratsnål rätt2 st vitlöksklyftor pressade2 st lökar500 g passerade tomater0,5 dl olivolja2 dl kalamata oliver2 krm nymalen svartpeppar1 tsk saltVid servering100 g babyspenat200 g fetaost4 dl fet yogurt. Lägg kycklinglåren ovanpå grönsakerna och ställ in i ugnen i cirka 40 minuter eller tills kycklingen fått fin färg och grönsakerna är mjuka. 900 g kycklinglår. 900 g kycklinglår
Kyckling. Vänd kycklingfiléerna i kryddblandningen, bryn dom sedan någon minut på varje sida. Kyckling. Grekiskkyckling med tzatziki och bulgursallad (ca 4 portioner). 600 g kycklingfilé. 600 g kycklingfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.