Fläskfilé i ost och senapssås med delikatesspotatis och sallad!
mikaela.cooper.3
mikaela.cooper.3

Fläskfilé i ost och senapssås med delikatesspotatis och sallad!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl grädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl riven kvibille präst
  • 220 grader
  • 20 minuter
  • 15-20 minuter till

Beskrivning

    Skär 600 gram fläskfilé i skivor. Skala 1 gul lök och 1 stor vitlöksklyfta och hacka i bitar. Bryn köttet och salta och peppra. Vispa ihop 2 1/2 dl grädde, 1 dl torrt vitt vin, löken, 1 msk vetemjöl, 2 msk kalvfond och 1 msk fransk senap i en gryta. Låt koka upp under vispning och lägg sedan ner köttet i grytan. Låt allt koka samman i ca 5 minuter. Rör ner 1 dl riven kvibille prästost i grytan när den är klar.

    Potatis:

    Skölj gourmetpotatis eller delikatesspotatis i ett durkslag och lägg i en ugnsform. Grädda mitt i ugnen på 220 grader i 20 minuter. Klicka smör i formen, pressa över vitlök och ha på timjan samt havssalt och grädda på samma värme i ca 15-20 minuter till eller tills potatisen är klar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.