Fläskfilé i ost och senapssås med delikatesspotatis och sallad!
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
1 gul
lök
1 stor
vitlöksklyfta
2 1/2 dl
grädde
1 dl
torrt vitt vin
1 msk
vetemjöl
2 msk
kalvfond
1 msk
fransk senap
1 dl
riven kvibille präst
220
grader
20
minuter
15-20 minuter
till
Beskrivning
Skär 600 gram fläskfilé i skivor. Skala 1 gul lök och 1 stor vitlöksklyfta och hacka i bitar. Bryn köttet och salta och peppra. Vispa ihop 2 1/2 dl grädde, 1 dl torrt vitt vin, löken, 1 msk vetemjöl, 2 msk kalvfond och 1 msk fransk senap i en gryta. Låt koka upp under vispning och lägg sedan ner köttet i grytan. Låt allt koka samman i ca 5 minuter. Rör ner 1 dl riven kvibille prästost i grytan när den är klar.
Potatis:
Skölj gourmetpotatis eller delikatesspotatis i ett durkslag och lägg i en ugnsform. Grädda mitt i ugnen på 220 grader i 20 minuter. Klicka smör i formen, pressa över vitlök och ha på timjan samt havssalt och grädda på samma värme i ca 15-20 minuter till eller tills potatisen är klar.
Det är en oerhört smarrigdubbelmarineradfläskfilémedfinfinatillbehör, perfekt att bjuda på när man vill ha maten förberedd i god tidochslippa stå vidspisen just innan det är dags att hugga in
Servera fläskfilénisin sås och servera med de rostade rotfrukterna. Men skoj blandat med mycket att göra hemma, sistasorteringenochmärkningeninför nästa helgs bytardag
Torrosta ett par dl hasselnötter och gnugga av skalen (ett helsikesgöra). Det blev helstekt fläskfiléi ugnen medhasselnötspotatisoch varm salladskål, smaksatt medcitronochtimjan
Postati Allmänt, Mat/Bak. Fläskfilémed dragon- ochsenapssåsmed ugnsbakade grönsaker. Låt fläskfilén vara kvar isin sås och servera tillsammansmed grönsakerna
Köttet blev fläskfilé som marineradesi tabasco chipotle (rökigt) ochwhisky. Meduppgiften att laga mat till två karlar som jobbat hårt med trädäck bestämde jag mig för att kött ochpotatis var en bra utgångspunkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.