Inte så värst otippat skulle väl jag säga då rödkål är Marcos bästa grönsak och sidfläsk (pancetta) är bra att ha till allt, man ska alltid ha en bit i frysen enligt Marco
I fredags var det min kollega Marcos sista dag på jobbet. ( så i torsdags när Micke och jag var hemma hos mamma passade jag på att baka en blåbärscheesecake
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Det va längesen jag gjorde glass. Närmare bestämt i somras. Och lakritsglass är ju en favorit här hemma. Marco älskar ju sötlakrits och jag gillar egentligen inte lakrits alls men är det i glass så är det fint som snus
Här är en medeltida kryddblanding som Pellegrino Artusi använder till några recept, bland annat en fastlags-spaghetti som vi tänkte laga lite närmare fettisdagen
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Håller på å funderar på maten till nyårsafton, tror nog vi har bestämt oss mer eller mindre. Det blir helitalienskt, det vet vi, ja förutom fördrinken då
Men finns det något med tråkigt än en tom kyl. Halva ostbitar, några tomater och annat oinspirerande. Men efter lite rafsande i frysen så föll valet av middagsmat på tunna revbenspjäll och till det sellerirot & potatis i ugn
Nu har jag lagat pulled pork för första gången. Om det blev gott. Det lovar jag att det blev. Tradionellt sett ska man ha bbqsås och badda in karrén i men jag gjorde lite off the recipe och gjorde den på det jag hade hemma - som vanligt
Pastrami är fantastiskt gott. Denna saltade köttbit är full av smaker. Man saltar in köttet i en kryddig saltlag sedan kryddar man köttet och röker den
Nu har vi fått en god dos Omega 3. Varför ta kapslar när man kan få det i den här formen. Tunna skivor salmalax och en bit tonfiskfiléVänd runt tonfisken i en het panna med smör
Det bjöds på kantarellpaj, Marcos pasta sallad med mortadella och tonfisk, Västerbottenost, hembakt bröd, brynt vispat smör, färskost, majonnäs, salame och coppa
är ett strålande exempel på något som går fort att laga, är gott och är gott. Grädden va slut så Marco gjorde purén på smör och philadelphiaost (vi borde bli sponsrade)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.