5 dl ströbröd. Låt ströbrödet svälla i grädden, ca 10 minuter. Bryn löken lätt i smör i en stekpanna. Låt den svalna och blanda sedan med ströbrödsblandningen
Stek dem i en stekpanna med smör i omgångar, ca 5 minuter runt om. Fräs i en stekpanna med smör eller rapsolja tills den blir mjuk, ca 5 minuter. 500 g blandfärs. 5 dl ströbröd
I den listar de nämligen svenska folkets vardagsfavoriter. Här är förra årets topplista – i år har jag bara lyckats få fatt i topp 5 från listan som kom ut igår. Så här ser vardagsmatens topp 5 ut i år. 5
När det återstår ca 45 minuter av tillagningstiden så lägg på resten av grönsakerna på plåten. För en blodig till rosa stek så bör temperaturen ligga mellan 55-65°C
Svenska Hösttapas. Men åter till Svenska hösttapaskursen. Tanken bakom kursen var dels att lyfta fram några av höstens allra finaste svenska råvaror och dels att inspirera kursdeltagarna att kombinera ihop dem till en höstig meny av svenska smårätter
Det borde vara lag på att det skall finnas svenska söta jordgubbar året om. Tanken var en promenad med brorsan 5. 1/2 dl kokosmjölk, 4 kokosmjölksisbitar, 1 dl kokt pumpa, vaniljpulver, 1 dl frusen banan, 2 färska dadlar och sisådär 250 gram jordgubbar – mixa, mixa, mixa. 250 gram jordgubbar
Chaifrön, acaibär, baobabfrukten, gojibär, incabär etc är oerhört hett och inne just nu. Dessa är riktigt nyttiga och fullspäckade med hälsofrämjande egenskaper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.