Svenska köttbullar
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 smör
  • 1 grov skånsk senap
  • 1 vispgrädde
  • 1 ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 salt
  • 1 nymald svartpeppar
  • 1 mald kryddpeppar
  • 1 mjölig potatis
  • 1 mjölk
  • 1 ättiksgurka
  • 1 rårörda lingonSvenska köttbullar 1. Potatismos: Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av och stöt potatisen med potatisstöt tillsammans med mjölk, grädde och smör. Vispa till ett slätt mos med elvisp. Krydda med salt och peppar. 2. Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk smör. Blanda lök, senap, grädde, ägg och ströbröd i en bunke. Låt svälla ca 5 min. Tillsätt färsen och blanda till en jämn färssmet. Krydda med salt, peppar och kryddpeppar. 3. Rulla färsen till små köttbullar och stek runtom i 2 msk smör ca 10 min. 4. Servera köttbullarna med mos, ättiksgurka och rårörda lingon.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.