1 rårörda
lingonSvenska köttbullar 1. Potatismos: Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av och stöt potatisen med potatisstöt tillsammans med mjölk, grädde och smör. Vispa till ett slätt mos med elvisp. Krydda med salt och peppar. 2. Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk smör. Blanda lök, senap, grädde, ägg och ströbröd i en bunke. Låt svälla ca 5 min. Tillsätt färsen och blanda till en jämn färssmet. Krydda med salt, peppar och kryddpeppar. 3. Rulla färsen till små köttbullar och stek runtom i 2 msk smör ca 10 min. 4. Servera köttbullarna med mos, ättiksgurka och rårörda lingon.
Forma små runda köttbullar med oljade händer. Lägg köttbullarna på ett smörpapper. Stek köttbullarna i omgångar i en stekpanna och skaka pannan så att de blir runda
Det "Svenskaste"utav svensk mat måste väl ändå vara våra klassiska köttbullar. Stek sedan köttbullarna i stekpanna (det går även bra att steka de i ugnen, men jag gillar mer den goda fina stekytan som de får i en stekpanna
Vanliga köttbullar och hackad gul lök fick puttra i matlagningsgrädde smaksatt med röd currypasta. Inte varje dag vi äter köttbullar och sås med asiatisk touch till ris
Vegoköttbullar. Vegoköttbullarna. Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Köttbullar är en av dessa, en återkommande favorit vid midsommar, jul och påsk. Här i Sverige har vi ju vissa standardrätter som alltid finns med vid alla högtider
De är dels svenska, de gör dels jättegoda och bra produkter (jag är småberoende av havregrädden i min matlagning) och de tar dessutom ett otroligt nödvändigt och skitroligt krig med den jättelika mjölkindustrin med sin ”Wow, no Cow” kampanj
Mamma Scan rullar oftast mina köttbullar men jag tror banne mej att det ska bli ändring på det. Hade köttfärs upptinad som jag var tvungen att göra nåt av och köttfärssås ville ingen ha så jag tänkte att varför inte förnya sej och rulla lite egna köttbullar
Hemmagjorda köttbullar är så ofantligt mycket godare än köpta dito. MEN att stå och rulla köttbullar och steka dem i stekpannan på spisen tar en halv evighet och det osar stekos i hela huset efteråt
På påskafton kommer jag bjuda på påskbuffé här hemma, och för att slippa stressa in i det sist förberedde jag med att steka köttbullar redan nu i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.