Förvara mandeltårtan i kylskåp fram till servering. (Ett tips är att använda passare, eller omman har en tallrik med ungefär så stor diameter så kan man rita efter den
150 g sötmandel 5 st äggvitor 2 dl strösocker. 5 st äggulor 1 dl mjölk eller grädde 1 dl strösocker 175 g smör. 50 g mandelspån. 150 g sötmandel. 5 st äggulor 1 dl mjölk eller grädde 1 dl strösocker. 175 g smör. 50 g mandelspån
8 125 g skållad sötmandel (125 g motsvarar ca 2 dl) 100 g socker (100 g motsvarar ca 1 1/4 dl) 4 äggvitor Smörkräm 4 äggulor 1 dl grädde 125 g socker (125 g motsvarar ca 1 1/2 dl) 125 g smör Garnering 1/2 dl rostad, flagad mandel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong
Mandelbottnar. Malmandeln i en kvarn. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner den maldamandeln. Bred ut smetenjämnt, innanför dina uppritade cirklar på bakplåtspapper
Riv mandelmassan och blanda med ägget. Bred ut smeten. Om inte mikrovågsugnen har en roterande platta ska tallriken vridas ett par gånger under tillagningen
Den här mandeltårtan är rena ramadessertdrömmenmed supertrion rabarber, fläder och jordgubbar. Dessutom är den glutenfri och lätt att göra, mandelmjölet är en botten som ger en mazarinliknandesmak, gott och somrigt till middagsbordet eller kafferepet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.