FIKONMED SERANOSKINKA GETOST OCH HONUNG. Jag blev bokad för att göra en trerätters för släkt och vänner och tog med mig mästerkockskolegan Andreas in i köket
Färska fikonmed gorgonzola och honungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
BAKADE FIKONMED GETOST, HACKADE NÖTTER OCH HONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Sila av vinet och servera fikonen rumstempererade tillsammans med någon god ost, exempelvis brieost. Vinkokta fikon och brieostHär kommer ett tips på en god efterrätt som passar perfekt till ostbrickan
Skölj fikonen och lägg dem i en kastrull med sirap, glögg och kanelstång. Dekorera med citronmeliss. Sjud fikonen i lagen tills de är mjuka och lagen simmig
Massor med syrlighet, smaken av vår helt enkelt. I vår trädgård har vi en gammaldags rabarbersort med massor av syra, den har sällan de här riktigt späda stjälkarna utan de är kraftiga direkt
Vi har gått in i juli månad och de som har körsbärsträd har fullt upp med att ta hand om alla bär. En del löser problemet med att ta hand om alla dignande körsbär på varenda gren genom att bjuda in sina vänner att plocka
Lägg i en klick i pajskalet och toppa med mandelsmeten. Släta till med en palett eller en kniv. Toppa pajerna med vispad grädde och körsbär, servera BUMS och njut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.