Yoghurt medkörsbärssylt påminner om min semesterfrukostfavorit som är Bärry med körsbär (när vi åker bort och har med frukost att äta längs vägen brukar jag ofta äta en sådan)
Massor med syrlighet, smaken av vår helt enkelt. I vår trädgård har vi en gammaldags rabarbersort med massor av syra, den har sällan de här riktigt späda stjälkarna utan de är kraftiga direkt
På torsdag kommer en körsbärsbakelse (världens enklaste som kan varieras med det bär/den frukt du gillar bäst) och under nästa helg kommer receptet på den tyska körsbärstårtan jag gjorde idag
Vi har gått in i juli månad och de som har körsbärsträd har fullt upp med att ta hand om alla bär. En del löser problemet med att ta hand om alla dignande körsbär på varenda gren genom att bjuda in sina vänner att plocka
Det absolut mest tidskrävande medkörsbärssyltkokning är att pilla ur alla kärnor, men med gott team-work, både vid plockning och urkärning gick det ändå ganska galant
Soligt gul, lite syrlig, och med god mandelsmak. Med den önskar jag er alla en riktigt Glad Påsk. Hoppas ni alla får en riktigt fin och välsignad helg med vila, avkoppling god mat och många påskpussar
Blanda snabbt ihop alla ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare eller med elvisp. Mal mandeln tillsammans med bittermandlarna eller kör dem i mixern (önskas en vit kaka måste mandeln skalas först)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.