Mandelmusslormed hjortron ochgrädde fick vi alltid hemma som julbakelse när jag var liten. ”När jag tagit ut mandelmusslorna ur formarna, så sätter jag in dem på eftervärmen att torka och då blir de perfekta
Häll upp sylten i glasburkar, med lock och förvara dem i kylen. De är lite skörare att vända i stekpannan, men med ett bra stekjärn och en bra och bred stekspade, så går det galant
Servera medgräddeochsylt. Den här fuskvarianten på Keso blev otroligt len och god. Den är så enkel att göra och pasar både som mättande mellis och fika
1olja att smöra formarna med. 1vispad gräddeochsylt till serveringSätt ugnen på 225 grader. 1Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke. 1Rör i mjölken och därefter äggen. 1Smörj muffinsformen med olja (behövs inte med pappersformarna) och fyll formarna med smeten så att det är 1/3 kvar till kanten. 1Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter, tills alla muffins är gyllenbruna och har ”lyft”. 1Servera med vispad grädde ochsylt
Rör ut i grädden, och blanda noga med gröten. Mortla saffranet med socker och vaniljsocker. Elvispa äggen pösiga och rör ner dem och mandelhacket i gröten
Mandelmusslor är något som jag aldrig gjort men länge velat prova, men jag är inte så överförtjust i grädde så där bara så jag tänkte att jag måste hitta på något annat att fylla dem medoch vad passar väl inte bättre än jordgubbar och rabarber så här till sommaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.