Pannkaksmuffins med grädde och sylt
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 12 msk strösocker
  • 11/2 tsk bakpulver
  • 11 krm salt
  • 11/2 tsk vaniljsocker
  • 14 dl mjölk (helst 3% fetthalt)
  • 13 st ägg
  • 1 olja att smöra formarna med
  • 1 vispad grädde och sylt till serveringSätt ugnen på 225 grader.
  • 1 Använd gärna stora bullformar i stadigt papper. De på bilden är 7–8 cm i diameter – eller ta en muffinsplåt (det kanske blir några fler muffins då).
  • 1 Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
  • 1 Rör i mjölken och därefter äggen. Vispa till en jämn pannkakssmet.
  • 1 Smörj muffinsformen med olja (behövs inte med pappersformarna) och fyll formarna med smeten så att det är 1/3 kvar till kanten.
  • 1 Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter, tills alla muffins är gyllenbruna och har ”lyft”.
  • 1 Servera med vispad grädde och sylt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.