Mandelmusslormed hjortron ochgrädde fick vi alltid hemma som julbakelse när jag var liten. ”När jag tagit ut mandelmusslorna ur formarna, så sätter jag in dem på eftervärmen att torka och då blir de perfekta
) Jag äter gärna min kaka kall med varma hallon och lite lättvispadgrädde. Servera kakan med vispad grädde, hallon (eller hallonsylt) och en rykande het kopp kaffe
Saffranspaj med mandelmassa och päron. Servera den med en klick lättvispadgrädde. Nyp ihop alla ingredienserna till en deg och ställ in i kylskåpet i en timme
Jag valde att garnera medlättvispadgräddeoch jordgubbar vilket egentligen är väldigt mycket för tidigt men dom smakade riktigt fräscht och ihop med den söta marängen med sitt frasiga yttre och krämiga inre blir kombinationen klassisk och helt underbart
Servera gröten tillsammans med äpple, vispad grädde, kärnor och frön. Hetta upp smör i en stekpanna och stek äpplena tillsammans med råsocker på medelvärme
Använd konserveringsmedel om du vill, jag brukar inte göra det till äppelmos för det går åt i en hiskelig fart här hemma och de gånger jag kokar mycket brukar jag frysa in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.