Häll upp sylten i glasburkar, med lock och förvara dem i kylen. De är lite skörare att vända i stekpannan, men med ett bra stekjärn och en bra och bred stekspade, så går det galant
Servera medgräddeochsylt. Den här fuskvarianten på Keso blev otroligt len och god. Den är så enkel att göra och pasar både som mättande mellis och fika
1olja att smöra formarna med. 1vispad gräddeochsylt till serveringSätt ugnen på 225 grader. 1Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke. 1Rör i mjölken och därefter äggen. 1Smörj muffinsformen med olja (behövs inte med pappersformarna) och fyll formarna med smeten så att det är 1/3 kvar till kanten. 1Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter, tills alla muffins är gyllenbruna och har ”lyft”. 1Servera med vispad grädde ochsylt
Rör ut i grädden, och blanda noga med gröten. Mortla saffranet med socker och vaniljsocker. Elvispa äggen pösiga och rör ner dem och mandelhacket i gröten
Smörj dem rikligt med nötkräm eller nutella. Vispa vispgräddenoch klicka den i mandelformarna. Riv daim på bakelserna och ställ gärna in dem i kylen en stund före servering
Späd ev med mer grädde om det verkar för torrt. För min del har det varit en mycket bra helg med massa god mat och julklappar ♥ dock kändes den lite för kort
Så idag blev det ”Kyckling fylld med chili och vitlöksröra”. Dela med dig av inlägget. Fast kallt har det varit, kollade in till växterna i växthuset och där var det varmt och skönt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.