Det har varit en tuff vecka med extremt mycket skolgrejer samtidigt som jag varit förkyld och hängig men jag lyckades få in allt i tid, till och med innan vi åkte iväg på Thanksgiving middagen igår så jag kunde släppa allt och njuta av kvällen där
Smält smöret tillsammans medsaffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken
Gillar verkligen Andreas kommentar angående honungen i mitt recept på saffranskakor. Mandelmusslormed hjortron och grädde fick vi alltid hemma som julbakelse när jag var liten
Servera dem fyllda med vispad grädde och sylt eller bär. Ugn 200 grader. Rör socker och smör poröst. Blanda i mandel, ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg
Smör att pensla formarna med. Smält lite smör som du penslar formarna med. Sedan spritsade jag i lite vispad grädde och toppade med bär och lite hackad choklad
En riktig julkaka som kan ätas som den är eller förvandlas till en liten bakelse fylld med bär eller sylt och en klick vispad grädde eller crème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.