Det kanske kan tyckas att man utmanar ödet genom att försöka göra LCHF-nougat. Man kan välja att göra nougat på olika nötter, vi tog både hasselnötter och mandel
I Iran äter vi mycket nötter, nötter och petit chouxer (recept på det får jag publicera vid ett annat tillfälle) och så äter vi vit nougatmed pistagenötter, eller GAZ som vi själva kallar det
Blanda ala torra ingredienser med varandra, tillsätt smör och blanda till en kakdeg. Forma degen till bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper
Klä en liten form med bakplåtspapper och häll ner smeten i den. De här små goda nougatbitarna kan man göra vilken dag som helst, det måste inte ätas just på julafton
Midsommaren till ära dekorerade jag kakan med små söta violer som också är ätliga. Pudra ev över lite sukrin-melis vid serveringen och dekorera med ätbara blommor
Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
Det här är en sjukt god kaka, och den går inte att jämföra alls med tex chokladbiskvier som ofta görs på mandelmassa (vilket bara blir äckligt om ni frågar mig), de här är sega och lite krispiga i kanterna, med en mjuk fyllning i mitten
Så vansinnigt god nougat fudge. Första koket steg inte riktigt i gradrean och jag tog en promenad med grannen, när jag kom tillbaka var fudgen 163 grader och svart. Kokas till 121 grader, mät med termometer. 250 gr nougat. 250 gr nougat
(Jag varken smörjer eller bröar mina formar, när jag använder såna med löstagbar kant, jag klämmer fast ett bakplåtspapper i botten och river bort pappret runt om
Pensla rullarna med ägget och rulla eller strö över. Lägg alla ingredienser i en matberedare. Lägg i smör och mandelmassa i tärningar samt det halva ägget
Bred ut mandelsmeten i en pajform, lägg ner plommonen med skalsidan uppåt, strö över råsocker. Låt kakan svalna och servera sedan i bitar (eventuellt med vispad grädde)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.