Rulla ihop rulltårtan uppifrån och ner, tryck till lite under rullandet så den blir fast rullad. Klipp ett ganska stort hål och spritsa ut två rader diagonalt med den rosa smeten över hela plåten
Idag inleder vi långhelgen med en mjuk och saftig rulltårta fylld med en god ekologisk hallonsylt. Kommer ni ihåg den klassiska rulltårtanmed sylt, den som mormor gjorde
Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter. Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet
Lägg rulltårtanmed skarven ner och låt den svalna invirad i bakplåtspapperet. Vispa Milda Visp och spritsa lite grädde på varje skiva, servera med valfria färska bär eller frukt
Ta fram en långpanna och klä den med bakplåtspapper. Bred över valfri fyllning på rulltårtan. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta sedan ner dem i äggsmeten och blanda ihop med luftiga tag
Sambon önskade sig en rulltårtamed choklad, drömrulltårta tänkte jag genast då, tur att frågade vad han exakt ville ha för rulltårta för det var en vanlig ljus rulltårta han ville ha med chokladfyllning
Ersätt mjölet med potatismjöl. 11 dl hallonsylt eller valfri annan syltSätt ugnen på 250°. Klä en långpanna 30 x 40 cm med bakplåtspapper. 1Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten. 1Bred ut smeten jämnt i långpannan med hjälp av en slickepott. 1Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper. 1Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan. 1Rulla ihop kakan med hjälp av papperet, från långsidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.