Brödet kallas "grand blanc" och är perfekt att baka under en dag när man vill ha tid med annat också - i mitt fall hann jag både njuta av det vackra marsvädret, tremilen i Lahtis och förbereda middagen
Bryt chokladen i bitar och lägg de med lite av grädden i vattenbad för att smälta. Vänd försiktigt ned chokladsmeten i vitorna och blanda sedan med grädden
Lossa kakan från formen och njut den nygräddad och varm tillsammans med lättvispad grädde eller glass, eller förvara den i rumstemperatur eller i kylen tills den ska serveras
Len och krämig av äggula, sting av vitlök och med lite citronjuice som piggar upp…. Grand aioli är namnet på en provencalsk festmåltid där man äter aioli till fisk, bläckfisk, grönsaker, ägg och oliver
Idag överträffade de dock våra förväntningar rejält med en bit fisk. Grand är inte bara ett vattenhål för törstiga möllanhispters utan även en lunchrestaurang för dom som jobbar i närheten
Visa äggvitorna hårt med elvisp, tillsätt sockret lite i taget och vispa till en blank marängsmet. Blanda ostmassan med gelatingrädden, vänd ner marängmassan och till sist den vispade grädden
Grand Marniersufflé med jordgubbssås. Mät upp mjölet i en kastrull (ej aluminium) och späd med mjölken i omgångar under ständig vispning så att det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.