Nu när det är kallt ute så tycker jag att det är gott att äta olika sorters grytor och soppor till middag och den här gången blev det biff stroganof med ris och sallad
Inlägget Mättande smoothie med hallon, avokado och ingefära dök först upp på Clean Eating by Annika. Här har du en riktigt god smoothie som funkar perfekt som frukost, mellanmål eller till och med som en lite bättre efterrätt
Mättande salsamolesallad med svarta bönor. Avokado, spenat, koriander, tomat, vitlök, lime, chili osv… En mättande och fräsch middagssallad baserad på smakerna i både salsa och guacamole – som vi ju vet redan är det perfekta paret och som ändå alltid gifter sig i munnen… Lika bra att bland ihop dom i en och samma sallad på en gång
Ta fram en ny bunke nästa dag och rör ut 1/2 pkt jäst med 1/2 dl fingervarmt vatten. Arbeta samman degen med ytterligare 3 dl fullkornsvetemjöl och låt den jäsa i 40 minuter i övertäckt bunke. Efter jäsningen behövs ytterligare 1 dl fullkornsvetemjöl i degen medan du arbetar den slät och fin. Skåra ut 10 rutor med en sporre eller kniv och nagga rutorna med en gaffel. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter, pensla med vatten och grädda på mittfalsen i 225° varm ugn i ca 20 minuter
Passar på buffébordet, varm eller kall, exempelvis tillsammans med rökt lax. Pajen kan också serveras som förrätt tillsammans med lite löjrom, hackad rödlök och en klick crème fraiche
Forma chokladsmeten till en liten skål på en tallrik, och fyll den sedan med banansmeten. Var ganska hungrig så jag ville ha nåt mättande men ändå snabbt
Tillsätt dem till kycklingen tillsammans med currypastan. Smaka av med salt och peppar. Servera i skålar och toppa med en klick matlagningsyoghurt och lite purjolök och mango chutney
Det här receptet följer jag alltid när jag gör västerbottenspaj och det blir alltid lika bra. Den här pajen är med andra ord helt perfekt Här valde jag att lägga till bacon, broccoli och tomater men den funkar såklart helt utan dom ingredienserna också
Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda det mitt i ugnen i ca 10 minuter, låt svalna. Receptet är inspirerat av Per Moberg, men vi la till lite lök för att få en extra smakhöjning, samt så använde vi grädde istället för mjölk
Hoppas ni är nöjda med julfirandet och att ni fått vara friska. Här på bloggen kommer det nog att dyka upp recept på vad man kn göra med överbliven julskinka, fram till maj
Denna sallad var dessutom väldigt mättandemed både kyckling och bönor, och därmed precis vad kroppen hungrade efter få i sig efter det tuffa träningspasset idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.