Vispa några minuter med elvisp till du fått en fin jämn smet. Känn med sticka att de är klara. Vispa sedan i omgångar ner florsockerblandningen varvat med den mjölkersättning du valt i det mjölkfria margarinet
för att den här ljuvliga, lyxiga tårtan både är vegan och glutenfri… Men också för att den faktiskt också är bakad utan vitt socker men ändå är lagom söt och dekadent
Det här är en riktigt god och lite lyxig glutenfri lasagne med en smakrik köttfärssås som får puttra ihop extra länge och med en vitsås som får extra piff och smak med både parmesan och getost
Antingen står man i duschen, aningslöst filosoferande, intvålad och inschamponerad från topp till tå, och får nödtorftig skvalpa av sig med det vatten som finns kvar i ledningarna, eller också har man precis börjat laga mat
Saffran är världens dyraste krydda, med ett kilopris som är smått astronomiskt. Iran är den största saffransproducenten, men saffran odlas också i Turkiet, Indien och en del medelhavsländer
Njut te x som en lyxig förrätt, serverad med en klick crème fraiche, löjrom och finhackad rödlök som vi åt den, eller som en lunchrätt med en grönsallad
Låt dig INTE skrämmas av ett långt blogginlägg eller mycket text, det är en tårta med en del olika moment, men ta det steg för steg och läs igenom allt innan du sätter igång
Först tänkte jag baka mitt favoritrecept på kladdkaka, men det kändes lite trist att komma dragandes med det eftersom jag redan bakat både citronkladdkaka och hallon & blåbärskladdkaka här på bloggen
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Här är recept på Glutenfria frallor. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.