Jag tänkte nu skriva ner några tips för att lyckasmed den perfekta kladdkakan. Chokladen ger en extra twist i kakan och överraskar med annan konsistens när kladdkakan äts
Denna chokladdröm är super god, krämig och kan ätas med gott samvete. Om jag säger att den här kladdkakan är fri från tillsatt socker och gluten - tror du på mig då
Kladdig kladdkaka med Polly-godis (en kaka). Var noga med att det inte kommer in vatten i blandningen. Smörj en springform med löstagbar kant och fäst ett bakplåtspapper i botten
Häll sedan allt i en form med löstagbara kanter. Servera med vispad grädde och bär. Ikväll provade jag att göra en lchf kladdkaka och den var verkligen smarrig
Hacka jordnötterna med en vass kniv. Vispa grädden och servera med den. Vispa till en ljus fluffig smet, ca 30 sekunder med elvisp på högsta hastighet. Rör ner chokladsmeten och blanda ihop till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp på lägsta hastighet. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 6 minuter i 175°C
Tag bort kastrullen från spisen och värmen när drygt hälften av smöret smält och rör med en sked tills resten av smöret smält som då smälter av redan befintlig värme
Servera med en klick grädde. Häll halva smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Häll den över kladdkakan och ställ den kallt 2 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.