-) Det är en mäktig efterrätt men ändå ett måste. Ris a laMalta på julafton är ett måste. Personligen är jag inte ett dugg förtjust i den andra varianten som kallasapelsinris, där apelsinsaft och skurna apelsinbitar ingår
Lika stor tradition som själva lutfisken är efterrätten - mormor servera alltid Ris a laMalta till efterätt, och den ska enligt henne serveras tillsammans med inlagda persikor, för det är hon uppväxt med
E-postFacebookTwitterGillaGillaLaddar. Gjorde nyligen Ris à laMalta för första gången. Har aldrig riktigt trott att det är nåt jag skulle gilla… men oj vad gott det var
Blanda ner risgrynsgröt, flor- och vaniljsocker i grädden och rör om till en slät, fluffig massa. I år kände jag för att ”piffa upp” den klassiska desserten en aning och kokade en kompott av mandarinsaft- och klyftor som jag toppade desserten med
(endast hälften används till ris à laMalta). Men suget efter denna klassiska juldessert blev alldeles för stort så det var bara att ställa sig med stora kastrullen och börja koka ris Och underbart gott blev det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.