Låt den jäsa under bakduk till dubbel storlek, 45-60 minuter. Låt dem jäsa under bakduk till knappt dubbel storlek, 30-45 minuter. Grädda små kusar eller bullar mitt i ugnen i 250 grader, 8-10 minuter. Längder eller flätor i nedre delen i 200-225 grader, 15-20 minuter. 16-17 dl vetemjöl
Snart är det dags för lucia och då är det givet med lussebullar. Enligt en sägen härstammar denna smakrika bulle från 1600-talets Tyskland då Djävulen utklädd till katt slog barn, medan Jesus i skepnad av ett barn gick runt och delade ut bullar till alla snälla barn
Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
113-14 dl vetemjöl + lite mjöl till utbakning. Knåda den lätt och baka ut till lussebullar, ca 40 stycken enkla eller 20 stycken dubbla (för 1 sats). 1Njut av dina nybakade lussebullar
Grädda mitt i ugnen i 220° C, ca 8-11 minuter. 12-14 dl vetemjöl. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och värm tillsammans med mjölk, grädde, saffran och kardemumma till 37° C
Att få till saftiga lussebullar kan vara en utmaning även om när man använder vanligt mjöl. 22 dl ljus gluten- och mjölkfri mjölmix. Låt jäsa 30-50 minuter. Lite lyxigare variant- dela degen i hanterbara delar, kavla, inte så tunt (ca 1 cm tjocka). ”Tryck” varje del i handen, rulla ut till 1½-2 cm tjocka maskar och forma som vanligt till lussekatter. Låt katterna jäsa i 20-30 minuter. Grädda i 225 grader , 8-10 minuter i mitten av ugnen. 22 dl ljus gluten- och mjölkfri mjölmix
Låt den jäsa under bakduk 30-45 minuter. Skär 2-3 cm breda remsor, dela dem på mitten men låt de sitta ihop i övre kanten (som ett byxben). 17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g)
Ingredienser Portioner. 30 bullar 50 g jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 5 dl mjölk 250 g kvarg (1 %) 1/2 tsk salt 1 ägg ev 1 1/2 dl russin ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g) Till pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Här är mitt recept i alla fall - vilka är dina godaste lussebullar. Jag bakade årets lussebullar, eller nussebullar, som min tvååring säger, häromdagen
-) I går var jag på min mammas födelsedagsmiddag och där bjöds det på älgstek, ugnsrostad mandelpotatis, grönsaker, rårörda lingon, svampsås och även en liten bit tårta slank ner
Hur som helst, en julkick-off kräver ju sina bakverk och vad är inte mer självklart än lussebullar. På söndag ska vi ha julkick-off med några vänner för att fira att julen ÄNTLIGEN är här igen
Forma lussebullar av bitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Smula ner jästen i en skål. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.