Nu är vi där igen – i kräftans tid, denna underbara augustimånad. Och igår hade vi kräftskiva här hemma, som alltid en trevlig tillställning med massor av läckra kräftor, goda ostar och givetvis en härlig paj
Mat & Middagar. PAJSKAL 150 g smör3,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 2 msk kallt vatten FYLLNING 2 L färska kantareller 2 finhackade schalottenlökar 2 tsk smör salt & vitpeppar efter smaken skvätt vitt vin 150 g riven Västerbottenost ÄGGSTANNING 3 ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 0,5 tsk cayennepeppar1 krm salt GÖR SÅHÄR Sätt ugnen på 200°C
Ikväll ska vi på kräftskiva och jag lovade att jag skulle fixa bröd. Tittade runt på internet och hittade ett bröd med dill i på Allt om mats hemsida , som jag var tvungen att testa
Koka upp vatten, salt, socker och dillkronor och koka i 10 minuter. Lägg i kräftorna och koka upp. Låt koka i 5 minuter och kyl sedan kräftor och lag snabbt
I fredags när vi käkade kräftor med familjen Ahlqvist gjorde jag en gudomligt god dessert. Hade tänkt göra den här desserten förra lördagen, men då blev det en chokladmousse istället
Grillade kräftor från Grillmat LCHF. Foto Mikael Eriksson. Sensommarsemester. Den gångna veckan har jag vilat upp mig efter kokboksfotoveckan hos Lennart i Stockholm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.