Snart är det ju jul och då äter man mycket nötter och det vanligaste är väl att man har en skål med oskalade nötter som man knäcker allteftersom man äter
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner. ) år i måndags gjorde jag en lite annorlunda present-inslagning för ett presentkort, fick idén från en tjej på instagram, @perfectisbooring
Jag tycker det är kul att experimentera i köket och har alltid gjort. Den är väldigt mäktig och matig och går som de flesta smörgåstårtor att variera lite efter tycke och smak - och vad man har hemma
Ny vecka och tillbaka till verkligheten med allt vad det innebär. Sedan är det förståss kvällsmöte på jobbet samtidigt som barn ska hämtas och middag ska lagas
Den är både god med lite annorlunda smak än vi är vana vid, mättande och nyttig. Det är värt att ge lite tid när man kommer hem för att få äta den - och njuta
Idag är det Fars dag, och jag vill passa på att gratta alla fäder. Köttfärsbiffar bjuder jag på idag igen, men denna gång med lite annorlunda smaksättning
Eftersom jag den senaste tiden har fått en del förfrågningar på mailen angående olika glutenfria mjölsorter har jag tänkt att jag skulle göra en sammanställning av olika slags mjöl och flingor som kan vara användbara när man bakar glutenfritt
Idag lyxade jag till det lite och testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Ibland blir längtan efter en riktigt värmande och mustig soppa väldigt påtaglig. Speciellt en frusen, regnig och blåsig dag efter jobbet, visst vill man egentligen sätta sig till bords till den där perfekta och långkokta köttsoppan med klimp men allt hinns verkligen inte med vissa dagar
Skala räkorna och grovhacka dem. Skala löken och finhacka den. Fräs margarin och mjöl i en kastrull. Tillsätt smulad buljongtärning och låt det sjuda några minuter till en tjock och jämn smet
Är du glutenintolerant och längtar efter mannagrynsgröt. Det finns helt glutenfria hirsmannagryn, som det går utmärkt att göra mannagrynsgröt på, och som smakar precis som vanlig mannagrynsgröt
Mat har förstås lagats och bilder tagits som ligger och väntar i arkivet. Ett ur högen är en gulasch packad med smaker som du med fördel serverar med gräddfil och ett gott bröd (gärna rostat eller grillat med både smör och ost som får smälta lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.