Blanda med en träslev i en rymlig bunke, täck med plast och ställ lite lagom varmt under natten. Häll över degen i en inoljad plastlåda (om du har en, annars kan du hälla på lite olja och låta den ligga i degbunken)
Ville prova kombinationen medliterågsikt och durum. Blev ett bra recept till ett bröd som man kan ha till en buffé tex men jag ska nog jobba vidare lite på fluffigheten
Det blev riktigt gott tycker jag och till frukost åt han en lite bit smörgås (visserligen dränkt i kaviar) vilket måste räknas som klart godkänt när det gäller min son
Fyra baguetter medlitetråg (rippat av Jan Hedh). Hur som helst så gjorde jag en levain med min vita grundsur som grund genom att blanda en halv decilitermed så pass mycket mjöl så att den blev en deg
Om du vill att brödet ska få en fin lite knaprig skorpa kan du ställa in en form med is i ugnen. I slutet av gräddningen kan du öppna ugnsluckan och vädra ut lite ånga
Lite nyttigare lakritskola. Du behöver. 20 dadlar. 1/2 dl kokosolja. 1 tsk salt. 1 1/2 msk lakritspulver. 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare, mixa länge
Dessa fick fräsa en stund medlite skivad vitlök och chili i olivolja. Tack vare J & M låg det alltså en liten saltrulle av älg och skräpade i frysen igår
Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.