Blanda med en träslev i en rymlig bunke, täck med plast och ställ lite lagom varmt under natten. När jag har bakat det här brödet på vardagar har jag ställt in lådan med degen i kylskåpet efter den första timmens jäsning, sedan har jag åkt till jobbet
Det blev riktigt gott tycker jag och till frukost åt han en lite bit smörgås (visserligen dränkt i kaviar) vilket måste räknas som klart godkänt när det gäller min son
Fyra baguetter medlitetråg (rippat av Jan Hedh). Hur som helst så gjorde jag en levain med min vita grundsur som grund genom att blanda en halv decilitermed så pass mycket mjöl så att den blev en deg
Om du vill att brödet ska få en fin lite knaprig skorpa kan du ställa in en form med is i ugnen. Blanda ihop med en träslev i en rymlig bunke, täck med plast och ställ i varmt rum över natten
Lite nyttigare lakritskola. Du behöver. 20 dadlar. 1/2 dl kokosolja. 1 tsk salt. 1 1/2 msk lakritspulver. 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare, mixa länge
Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Men visst är det trevligt att få något att tugga på medans man väntar på att maten ska bli klar. En liten aptitretare för att få fart på smaklökarna, eller för att hålla gästerna sysselsatta i väntan på maten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.