Jag har saknat att kunna bjuda på något litet till kaffet, när man får gäster. Så idag färdigställde jag kakreceptet och provade att göra lite olika varianter
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Ta gärna lite sambal oelek eller chiliflingor för att få lite extra sting. Bred ett tunt lager dijonsenap på alla korvskivorna och lägg omlott i en gratängform
Jag behövde göra en kaka utan gluten. Så jag gjorde om en mazarinkaka. Mandelkaka med hallonglasyr. 200 g mandelmjöl, 3 ägg, 1 1/2 dl socker, 1 tsk bakpulver, 1-2 droppar bittermandelolja
) och ökade på saltmängden lite då ghee användes istället för vanligt smör. lite extra mjölk. Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget på detta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
Recept på goda blåbärsbars med citron kardemumma och lite vårspatt. Ska visa er bilderna senare men i kväll bara måste jag ge er receptet på dessa blåbärsbars som jag bakat för någon helg sedan, då vi hade kalas för H
För dig som gillar lutfisk finns en helt suverän förpackning frånLysekils som tillagas på nolltid i mikron, och som till och med visslar när den är klar – och som dessutom smakar precis som den lutfisk mormor lagade
Allra helst vill jag använda mina favoritsmaker i nya, gärna lite oväntade kombinationer. Hasselbackspotatis är en riktig festfavorit så ett nytt kreativt recept på sådan var jag ju tvungen att prova
Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)Click to email (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.