Ner med köttet i mixern, i med lite tomater, lite vitvin och vips så blev det en ragú. Lite senare på kvällen slank en eller ett par skivor ner, dock va det inte det bästa stycke kött
Sen blev det som vanligt en middag med ett recept på bloggen, det blevlite japanskt inspirerat. Lägg de friterade bläckfiskringarna på hushållspapper, så överskottsoljan rinner av och salta lite lätt
Dela kycklingen i bitar bryn lite på dem och lägg i en ugnsform. Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Så det fick bli en het gryta idag, tog lite extra chili så att man blev varm… hihi. Eftersom jag gillar dragon så fick det bli lite extra på grytan och på tallriken när jag serverade
Strör sedan på lite panko och lägger sedan köttet på grillen…. Lika varmt idag som alla andra dagar den senaste tiden för aktiviteten idag blev det nästan för varmt
Nu är det klart vilka sex som gick till final i Årets Tapaskreatör 2010 - och det var inte jag. Det hade jag inte räknat med heller eftersom jag inte alls var nöjd med min tapasrätt
Jag älskar ju Thaimat så jag blev glatt överraskad av denna rätt och kommer att tillaga den många gånger framöver i min fina Pyrexgryta, så stort grattis till Birgitta Jonsson
sedan i med lite vatten och fyll på med tärnad sötpotatis och buljong och ja allt som skall vara i. Jag tycker det är kul att bara slänga i saker och se vad det smakar jag följer inte recept slaviskt och ja det blev superdupergott såklar
Tänk på att bara tillsätta lite i taget och se hur degen utvecklas. Det kan hända att just din deg behöver flera deciliter mindre mjöl än vad som står angivet
Oliver var snäll och hjälpte mig skiva dem, och eftersom vi skulle äta lite kvällsmat med så tyckte jag det passade bra med en omgång amerikanska plättar till de nygjorda jordgubbarna, och en klick vaniljvisp på känns ju oerhört lyxigt dessutom
Blanda båda mjölsorterna med vaniljpulver i en liten skål. Gröp ur kokosmassan, lägg den i en liten skål och värm i mikro så att den blir till vätskan, alltså kokosgrädden)
Tärna kycklingfileérna och stek i stekpannan med en klick smör och lite taco krydda. Soppa äter vi inte så ofta här hemma men idag så blev det som dottern ville
lite salt och peppar och den enklaste varianten av en hollandaise är färdig, därefter klipper du i så mycket gräslök du själv anser dig det vara värt, själv tycker jag att man kan aldrig överdriva med att lägga i gräslöken, ta i ordentligt är min uppfordring
Det kommer antagligen packas ned en liten påse dill till sommarköket. Igår var en allmänt kaotisk dag, det var många saker som inte blev som det var tänkt
Häll lite sylt eller marmelad på några så får ni även syltkakor. Tryck en liten grop i mitten på kakan och lägg i lite marmelad (eller någon god sylt om ni föredrar det
Lite kinesisk soya. Jo det är för att receptet kommer från just min kompis marie och det är väl typ hundra år sedan som jag fick det och en favorit blev det här hemma
Hade förväntat mig en segare söndag än vad det faktiskt blev, men den har inte varit så illa. I år, däremot, har inga löss synts till, och vi har säkert plockat en hel liter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.