Blanda allt i en stor gryta och låt det stå i minst 3 timmar. Ex. Du kan göra den på kvällen innan och sen tillaga den till middag dan efter, det gör ingenting att den står längre än 3 timmar som jag har skrivit
Pepparroten ger en rivig styrka som passar väl i denna sötsyrliga sås. Du behöver inte vara rädd att den ska bli för stark utan slösa gärna med goda pepparroten
1. Hacka svamp och lök. Lägg svampen i en torr panna och låt vätskan koka in. Tillsätt då smöret och fräs svampen på medelvärme tills det ”knäpper” om den
Gör så här. Pepparroten ger en rivig styrka som passar väl i denna sötsyrliga sås. Du behöver inte vara rädd att den ska bli för stark utan slösa gärna med goda pepparroten
Gör så här. Smält smöret. Smörj och bröa en rund form ca 22 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet
Inspirerad av lunchen från Kils slakteri på Smaka på Värmland i lördags var jag ju bara tvungen att prova på att göra en pepparrotssås till gårdagens middag, kebab i pitabröd med diverse grönsaker
Besök nummer två på jakt efter Stockholms bästa vegetariska hamburgare gick till Marie Laveau på Hornsgatan och deras ”Stora Baren” som ligger precis vid ingången till restaurang/nöjeskomplexet ML
Har provat en ny variant av moussaka - mums vad god den var. 4 port. 1 aubergine. 1 burk Felix Formaggio Classic (2dl) (ostsås med parmesan och vitlök)
Jag såg en väns inlägg på Facebook härom morgonen med en ugnsbakad hirspudding med kokos och blåbär tillsammans med äpple, valnötter, kanel och en skvätt agavesirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.