Stek kantareller, rotselleri, lök, vitlök och timjan i smör. Slå på sherry, buljong, mjölk och grädde och låt soppan koka ihop på svag värme i ca 20 minuter
Jo, jag gjorde ju Kantarellsoppa, närmare bestämt Stefano Catenaccis variant. Faktum var att jag gjorde soppan enligt recept men med trattkantareller, och blev så himla missnöjd att jag slängde den och gick och köpte nya gula kantareller och började om
Kantarellsoppa. Ansa och hacka svampen. Spara några hela fina svampar till garnering. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull tillsammans med lite smör och den hackade svampen
Ingredienser Portioner. 4 400 g fryst torskfilé 6 potatisar 2 morötter 1 gul lök 2 tomater 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl crème fraiche salt och svartpeppar 1/2 citron 1 dl grovskuren dill 1 förp räkor i lake (à 170 g, avrunnen vikt) krutonger till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Krämig svampsoppa med tryffelolja, är en värmande soppa för höstens kalla dagar. Resultatet blev en otroligt krämig och smakrik svampsoppa som jag garanterat lär koka ihop fler gånger under hösten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.