Har velat prova att göra egen lingonglögg en tid nu, och hittade det enkla receptet här. Lingonglögg2 glas 4 dl lingondricka 1 kanelstång 5 kryddnejlikor ½ dl ljus sirap Blanda lingondricka, kanel, kryddnejlika, och sirap i en gryta och sjud på svag värme i ett par minuter
2003 flyttade jag och Oskar från Göteborg till Umeå. Det var en mörk och otroligt kall vinter det året med mycket snö och flera veckor med nästan 30 minusgrader
För några år sedan gjorde vi egen glögg, förutom lingonglöggen som vi gör varje år. Nu är det inte långt till första advent och därmed hög tid att köra igång med glöggtillverkningen
Äts givetvis med Lingonglögg. Min frys håller just nu på att explodera, och i den här minst sagt milda vintern går det inte att förvara något ute heller
Värmande Lingonglögg[måtten är inte exakta då jag brukar höfta lite när jag gör glöggen]5 dl lingon5 dl vatten3-4 kanelstänger1 msk hela nejlikor1 msk hel kardemumma5-10 dadlar, finhackadeKoka alltsammans i 20-30 minuter
Det ska mest bli sylt av dem till gröten och filen, men även till lingonglögg. Aktiviteten här på bloggen har ju inte varit den bästa på sistone, kök och älgjakt har tagit den mesta tiden
LingonglöggLingonglögg är lätt att koka själv och blir en söt och smakrik glögg. Lingonglögg. Förvara den mörkt och svalt så är den hållbar i många månader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.