1 Lägg
apelsinskivorna i en kastrull tillsammans med bär, vatten och kryddor. Koka upp och låt sjuda utan lock i cirka 10 minuter. Pressa lingonen mot kanten mot slutet.
1 Sila
massan genom silduk, samla upp saften i en ny kastrull och rör ner sockret lite i taget under omrörning. Skumma.
1 Koka
upp glöggen igen, skumma och tappa upp på väl rengjord flaska.
Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven i bitar och strimla paprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprika i pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Nu testade vi Rosendals kryddiga pepparkakor och testbakarna låter hälsa att degen smakar ljuvligt. ) De är verkligen riktigt kryddiga, men tappar lite bettet efter vändan i ugnen
Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssås med en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet
Så idag blev det en billigare hemlagad och kryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. I helgen blev det faktiskt lite krogen för hela slanten med ett besök på Jimmys Steakhouse i Stockholm
Höst är äppelmostider och ju regnigare morgnar den bjuder på desto kryddigare äppelmos behöver man. Ta av från plattan och rör i sockret tillsammans med kanel och ingefära (rör i lite i taget och smaka av för att få önskad kryddighet – jag använder ca 2 tsk kanel och 1 tsk ingefära). Kryddigt äppelmos ca 3 kg äpplen
Ta bort skinnet från klubborna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Blanda samman crème fraiche med chilisås, fransk senap, curry, sambal oelek, vitlök, salt och svartpeppar
Krispiga och kryddiga potatisar som är goda att serveras vid de flesta rätter. Inlägget Bombaypotatis- Kryddiga potatisklyftor dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.