Ingredienser Portioner. 4 2 burkar matjessill i bit (à ca 200 g) 2 schalottenlökar 8 kokta potatisar 4 kokta ägg 50 g smör 1 dl riven pepparrot 1/2 dl hackad dill svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Häll över det heta smöret, strö över dillen och servera med mandelpotatisen. Lägg på ett lock och låt sillen ångkoka i 8-10 minuter medan potatisen kokar
Den här lerpottasillen är en favorit här både till midsommar och påsk. Inte nödvändigt med en massa pynt och krafs och speciella maträtter utan lite mera om man har lust
Den senaste rätten som kvalar in på den listan i vårt kök går under namnet lerpottasill, eller lertallrikasill, en gammal skånsk maträtt där matjessill är huvudingrediensen
Lerpottasill ska egentligen serveras i terracottaformar eller små gjutjärnsformar. Visst är det vinter utanför, visst är det kallt, men sill är aldrig fel oavsett väder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.