Ingredienser Portioner. 4 2 burkar matjessill i bit (à ca 200 g) 2 schalottenlökar 8 kokta potatisar 4 kokta ägg 50 g smör 1 dl riven pepparrot 1/2 dl hackad dill svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skala potatisen och lägg den i lättsaltat vatten. Vattna ur den salta sillen i kallt vatten ca 8-10 timmar eller använd urvattnad inläggningssill på burk
Skala och skiva potatisen och lägg skivorna på ett serveringsfat. Låt ansjovisfiléerna rinna av i ett durkslag, varefter de skivas i ca 2 cm tjocka bitar
Den här lerpottasillen är en favorit här både till midsommar och påsk. Lerpottasill. Hur lovely är det inte att vakna på en söndag och veta att det är hela två dagars ledighet kvar framför en
Den senaste rätten som kvalar in på den listan i vårt kök går under namnet lerpottasill, eller lertallrikasill, en gammal skånsk maträtt där matjessill är huvudingrediensen
Sätt in en form i kall ugn vrid därefter upp temperaturen till 200 grader. Låt den stå där under tiden som du kokar nypotatisen i 20 minuter och äggen på cirka 7-8 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.