Lemon/coconut layer cake w. french meringue
SARA AASUM HULTBERG
SARA AASUM HULTBERG
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl finriven kokos
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 dl kokosmjölk
  • 50 gr smör
  • 175 grader Vispa ägg och socker poröst och vitt. Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna och varva dessa med kokosmjölk i äggvispet. (om kokosmjölken är delad, mixa den innan för att förebygga klumpar i smeten.) Vänd ner smöret på slutet. Fodra tre runda formar, cirka 20 cm i diameter och fördela smeten i dessa tre. Bakas i cirka 15-20 minuter Känn med en sticka så de är klara. Låt svalna.
  • Lemoncurd
  • 3 citroner
  • 60 gr smör
  • 2 dl socker
  • 5 äggulor Börja med att zesta skalet ifrån citronerna och pressa saften. Blanda detta med smör, socker och värm upp sakta i en kastrull. Vispa upp äggulorna en aning och tillsätt cirka en tredjedel av citronblandningen i äggulorna, vispa ut detta och tillsätt tillbaka i kastrullen. Värm på medeltemperatur tills smeten börjar att tjockna, men var försiktig då den absolut inte får koka! Ta av ifrån plattan och sila eventuellt bort citronzesten. Låt stå i kylen tills helt kall.
  • Fransk maräng
  • 140 gram äggvita
  • 235 gram socker
  • 100 gram flagad kokos på
  • 180 grader i cirka

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.