Lilla I stod över krattningen i år, och tog en slapparstund med lejonet Kurr i stället. Ibland kan man köpa en hel, stor, vacuumförpackad laxsida till bra pris - i synnerhet till olika helger
Det bästa med en glassmaskin är att man kan få precis de smaker man vill på sin glass, smaker på glass som funnits tidigare men försvunnit genom åren, polkagrisglass är en sådan sort, tidigare var det SIA Glass som gjorde polkagrisglass , nu är det inte lika lätt att få tag på men Lejonet & Björnen har polkaglass i sitt sortiment
Jag fick ett önskemål om bakning till ett ett-års kalas. Eftersom det skulle vara lite äldre barn där ville jag göra något lite lekfullare och roligare bakverk, men ändå enkelt
Sugen på en baguette. Med detta kalljästa och mycket lyckade baguetterecept i bakfickan, är det inte så mycket mer än en natts sömn som står mellan dig och det ångande nybakta brödet
Så det blev en promenad till Lejonet och Björnen. Vilken turbosöndag. Dagen har sprungit i väg. Innan lunch hann jag både baka bröd, servera min lilla familj söndagsfrukost, dammsuga och moppa (ja, det är ju snabbt gjort efter att ha skickat ut sambo och barn på promenad) samt gå på två visningar
När det gäller att göra eget bacon har jag fått ett bra recept av Anders Lejonbjörn som är glassmästare på Lejonet & Björnen och även Pit Master på Happy BBQ Pit Crew
Doptårtor till Melker. Melker döptes i helgen och det önskades liknande tårtor som denna till Mason. Det skulle vara lite ändringar på färger och några andra småsaker
Citronsorbet från Lejonet och Björnen med physalis, jordgubbar och mynta blev det till dessert. Jag plöjer vidare i den fina kokboken ”Asiatiska smaker” som jag vann för ett tag sedan
Vissa kvällar är sköna, riktigt sköna. Som denna. Båda barnen sover gott, mätta, belåtna och tillfreds. Det värmer gott i mammahjärtat när man tittar till dem och hör deras förnöjda snusande
De enda som nästan spelar i samma division är Göteborgs baserade Lejonet & Björnen. Idag är det måndag och vardag igen och då är det "big no,no" för glass kakor och andra goda, men ack så onyttiga godsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.