Leilas fantastiska vörtbröd
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g färsk jäst
  • 13 dl porter
  • 12,5 dl julöl
  • 150 g smör
  • 10,5 dl raposolja
  • 11 dl mörk brödsirap
  • 10,5 msk malen pomerans
  • 11,5 msk malen ingefära
  • 11 msk malen nejlika
  • 10,5 msk malen kardemumma
  • 11 msk salt
  • 113,5 dl rågsikt
  • 13 dl russin
  • 1 Till 2 vörtbröd: 50 g färsk jäst 3 dl porter 2,5 dl julöl 50 g smör 0,5 dl raposolja 1 dl mörk brödsirap 0,5 msk malen pomerans 1,5 msk malen ingefära 1 msk malen nejlika 0,5 msk malen kardemumma 1 msk salt 13,5 dl rågsikt 3 dl russinLös upp jästen i en bunke med porter, julöl, olja och sirap. Smält smöret tillsammans med kryddor och salt. Låt svalna något innan det blandas i degvätskan. Blanda i lite mjöl i taget och arbeta degen långsamt i maskin tills den är mjuk och elastisk. Jäs degen i bunken till dubbel storlek. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Forma till limpor och jäs under duk i ytterligare cirka 1 timme. Grädda vörtbrödet i cirka 50 minuter och sänk värmen till 150 grader efter 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.