1Blåbärsmuffins100 g smör 2 ekologiska ägg 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 dl ekologisk mjölk 3% 1 st citron, skalet 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt 200 g frysta blåbärSätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins (i vanlig ugn kan du höja temperaturen med 20- 25 grader). Varva muffinssmeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3
Jag har bakat en hel del men inte lagt upp något men idag bakade jag blåbärsmuffinsmedcrumble som blev jättegoda och så tog jag en bild på de innan de hann ätas upp
Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke. Crumble. Blanda blåbären med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet
Smält smöret och rör ihop det med ägg och filmjölk. Nu hade jag dessvärre varken polenta eller potatismjöl hemma när jag satte igång det här baket så jag fristilade och gjorde lite som jag själv tyckte, så egentligen är det väl mer mitt recept än Leilas
Vet inte vad det är, men jag tycker att allt medcrumble blir förbaskat gott. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke
Strö lite crumble på toppen och garnera med några blåbär på varje muffins. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och varva smeten med blåbären tills formarna är
Igår gjorde jag riktigt goda blåbärsmuffins. Alla har vi perioder då vissa saker känns sjukligt jobbiga medans andra saker känns roliga och inspirerande
Fluffiga och mjuka inuti med en härlig skorpa upptill. Stora saftiga amerikanska blåbärsmuffins. Om du vill ha lite extra smak på dem kan du garnera dem med kanel eller socker innan de åker in i ugnen, jag bakar mina utan garnering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.